Blogger Backgrounds

Monday, December 6, 2010

senyum macam kerang busuk...

mari menconteng
pagi-pagi ni tak buat apa...sambil mencuci baju saya ambik peluang menjeling blog saya...
ingat nak muatkan lirik lagu nadiku kat blog...tapi lain yang dicari lain yang dijumpai...
terus saya senyum-senyum macam kerang busuk+ting tong orang senteng...hehe...biar la yang penting saya bahagia..

apa yang saya jumpe ni lagi menarik tau..

>>rewang=saya tau iaitu gotong-royong
>>gebar=selimut
>>gerobok= opkos saya tahu almari la
>>sangap=menguap
>>ngeteh=lepak minum kat warung
>>jajan=makanan ringan
>>deras=cepat
>>berendut=dating
>>sarap=sarapan
>>janlah=jomlah
>>ireng=kulit itam...hahaha ni buat saya teringat my tot tot saya...tapi dia comel jugak kat ati saya walaupun ireng...
>>bigor=gila-gila
>>gonjol=gila-gila sikit
>>selipor=seliper
>>berlenggeng=tak pakai baju
>>buah semangka=tembikai
>>pengkor=tak pandai baling
>>gendong=dukung
>>epok-epok=karipap

nak edit sikit post ni...semalam saya ber tok tek tok tek kat hp ngan incek tot tot saya yang comel...terus saya jadi pacat gedik gedik santai...okey mari belajar bahasa johor+jawa=jadi jebeng
huhu

>>pialang=kirim beli barang tanpa bagi duit
>>keboboh=pelahap
>>gomet=rumit
>>keket=kurus sangat



wes hehe
yeah yehaaaa...sukenye....

http://www.cute-smiley.com

2 comments:

  1. byk lg la... tu cmpo2 ckp jawa.. ireng tu ckp jawa..

    ReplyDelete
  2. hehe...tau banyak lagi...sy kne banyak belajar supaya boleh cakap sket2 ngan incek tot tot...:-)

    ReplyDelete