Blogger Backgrounds

Tuesday, November 30, 2010

dunia kecil...

kita sebagai manusia selalu tak sedar kewujudan dunia kecil yang ada di sekeliling kita...
kita selalu ambik mudah pasal dunia kecil...
padahal dunia kecil itu sangat indah...
sangat menenangkan..
kita tak sedar yang dunia kecil itu diciptakan oleh Allah adalah untuk memberi ketenangan kepada kita...
Allah hendak kita bersyukur...Maha Pencinta sungguh indah dunia kecil Mu...
saya semakin meminati dunia kecil ini...
wahai kawan-kawan saya lihatlah dunia kecil ciptaan Allah ini...
pasti korang tenang...


bila lensa beraksi.....>>



sesejuk embun...nampak aje biasa bagi pandangan mata...tapi berseri bila fokus dari lensa...


laddybug ni saya tangkap masa saya cabut rumput di halaman rumah...kebetulan dia terbang di tangan saya...saya simpan dalam botol sementara tunggu abang saya snap...sehari jugak la laddybug ni tinggal bersama saya...lepas di lensa saya lepaskan dia pada daun timun...kita manusia pun nak bebas...inikan pulak binatang...epi sangat saya tengok dia meniti pada daun dengan bebas...



kita selalu mengaduh sambil marah bila kerengga mengigit kita tapi bila dari mata ke lensa unik betul bentuk kerengga...auwww megancam pinggang kerengga...jeles i...hehehe





daun ati-ati...pinknye mak ngah...huhu...
cantikkkk~



arus mengikis batu...sekecil-kecil kejadian itu mgubah rupa paras batu batan...ajaibnya ciptaanMU



orked yang indah...sanap kat halaman rumah...hehe



wah hanya rumput...mengagumkan...kejadian Maha Esa...

>>>dari mata ke lensa turun ke hati...
hope lepas ni korang akan menghargai dunia kecil yang selalu kita pandang ringan...
heee saya kagum sangat-sangat...

terima kasih pada abang saya kerana membiarkan saya mencuri gambar2 dia snap...hehe
kredit for u bro...berlatih lagi k supaya jadi mahir...

kepada bloger yang mahu berkongsi gambar-gambar yang korang snap sila la ke FB gilagila slr...boleh la korang talk2 pasal camera...
opssst terpromote pulak FB abang saya...

berhenti conteng...berjumpa lagi pada contengan yang akan datang...
maafkan saya kalau tulisan saya menyingung perasaan korang...
injoyyy yehhh
assalamualaikum~








Monday, November 29, 2010

kisah berkisah la..

aku kan...........................
aku kan... kan..
macam ni la...........




gunung daik bercabang 3
hanco badan d kandung tanah..
budi baik d kenang juge
pas tu ape ek.. lupe


org bbudi aku berbahasa..


tapi kalo melampau dgn berat ati ju pergi juge...
dalam hidup d dunia aku  sboleh cume ikut dan ingat Allah dan Rasulullah je..
yg lain cume sampingan dlm hidup..
sampingan yg akan elok ato tak..
pilihan pada aku sendiri...


jadi..
aku kan.. cume aku lah...
aku tak KISAH.

TIDAKKKKKK~

kadang-kadang kita ada instinct yang kita tak dapat jangka...
semua rasa itu kurniaan yang diberi oleh Allah S.W.T...
tapi bagaimana kita hendak mengawal instinct itu..???
hanya dengan akal yang waras dan tindakan yang tidak membuta tuli sahaja...
itulah jawapanya..

dan sekarang tindakan saya ialah katakan tidak...
berdiam...jangan diungkit...jangan ditanya...
hehehe..adakah tindakan saya tidak membuta tuli.??..
agaknya la kot..hehe nampak sangat saya tak yakin kan....
maklum la saya manusia biasa yang penuh kelemahan dan kekhilafan...


saya tak kesal...tak keciwa...huhu saya epi...
yer ke saya epi???? biarkan la...
hanya Allah yang tau apa yang ada di hati saya...

saya dah lama jadi pemerhati...
opssst bukan mamarazi okeyyyy...
memerhati dan menilai...
apa penilaian saya???
ishh biar la saya jer tahu...
sambil gelak-gelak macam orang ilang akal...

http://www.cute-smiley.comhttp://www.cute-smiley.com

Sunday, November 28, 2010

kematian kutu

assalamualaikum...
cuaca hari ni cerah betul...tak mcm semalam...kejab-kejab hujan...
hmm semalam saya cuba olah satu cerita untuk blog saya...
tapi saya kematian kutu la...susah betul nak muncul ayat yang cun...
hehee...saya ini bukan penconteng terbaik...
takpe la nanti saya cuba asah otak saya ngan batu asah...
supaya tajam bak jarum jahit...huhu...





saya nak interprem salah satu cokelat kegemaran saya...
taraaaaa~



tapi nak story saya suke mkn dan termimpi-mimpi chocolatie incek tot tot hadiahkan dulu...
auuchhhh miss...sedap..
incek tot tot dah banyak guna duit untuk kerja dia...mesti no more chocolatie...next year eh bebeh...waiting waiting...huhu...

Thursday, November 25, 2010

teruja kah??

http://www.cute-smiley.comcuti sekolah dah mula...
apa yang buat terujanya???...
bukan saya sekolah lagi...
sudah tua ok....http://www.cute-smiley.com

http://www.cute-smiley.com

http://www.cute-smiley.commusim orang kawen pn yer jugak...
time ni la kita memenuhi jemputan...
apa yang terujanya???http://www.cute-smiley.com

http://www.cute-smiley.com

http://www.cute-smiley.comsaya teruja nak pakai baju baru...
dan teruja nak mengayakan tudung saya baru beli...
huhu...tengok betapa gediknye saya...http://www.cute-smiley.com

http://www.cute-smiley.com

http://www.cute-smiley.comhahaha...
teruja...menguja...mengeja....
auwwww uhttp://www.cute-smiley.com

http://www.cute-smiley.comhttp://www.cute-smiley.comhttp://www.cute-smiley.com


teruja menunggu
 http://www.cute-smiley.com incek tot tothttp://www.cute-smiley.com
cepat la dia abes keje



alone...lonely...dan semakna dengannya...

...>>hukhuk
...>>ahhhhhh
...>>grrrrrrr

~~pegang hp salah...
~~pegang lappy salah...
~~grrrr bosannye...

~~tak tau nak pegang pe...
~~baju pun tak siap jahit lagi...
~~alone ke?
~~TAK.....ada orang kat rumah ni...
~~lonely ke?
~~TAK...riuh jer kat rumah ni...

~~ati saya yang alone kot...
~~hmmm MOOD alone dan lonely...


MySpace




~~nak mengintai dia yang jauh...
~~sedih betul....
****wahai penulis blog ni cik gerobok dia keje...plz jgn pk bkn2 k***

MySpace

MySpace

MySpace

tootttt tuutttt tiiiitttt
STOP CONTENG


Tuesday, November 23, 2010

Tajuk tak tau nak tulis pe

Huhu....jangan pelik tengok tajuk post ni...
siyes memang tak tahu nak tulis pe...
bukan gimik...bukan propa...
hehe...


~cerita pertama~

saya memang suke gedik-gedik depan camera...
opsstt jangan fikir bkan2...
no gedik-gedik pacat k...huhu
ni style baru saya bergambar...
jom tengok ke bawah>>







apa macam orang senteng????...hahaha...biarkan kesentengan kesendirian...
yang penting saya suke....lalalala

~cerita kedua~

ini my hero...my kacak...my smart...my buah hati...my buchuk...my samseng...
tadaaaaa~



posing smbil tido....kucing saya ni mmang suke berposing2...
pantang halakan camera...tapi dia sangat sweet...

~cerita ketiga~

jeng jeng jeng....




yok kira duit syiling....
saya ada satu tabiat...tak tau la saya buang tebiat atau memang ini tabiat saya...
saya suke kira duit syiling...
walaupun masa tu saya ada kerja lain...
saya sanggup tinggalkan kerja tu semata-mata saya nak kira duit syiling...
agaknya saya ni jenis teruja tengok duit syiling kot...
tapi awas jangan ingat saya mata duitan...
hehe...
"my tiak masam (myluv) jangan bimbang i bukan kaki duitan..."




masa sekarang  10.00am
rabu 24/11/2010

Sunday, November 21, 2010

shopping n shopping

Rasa macam nak menconteng perjalanan ke johor...huhu
best-best shopping..tp........
ada jgk yang tak best....
yang best banyak barang yang saya meyoppingkan di johor...
rasa mau angkat  satu johor kalau blh
hahahahaha....tottttttt



tak puas duk johor...
tak dapat p jalan-jalan kat tempat-tempat menarik...
planning dah berubah...
nak tgk reaksi saya bila dapat shopping?????


MySpace



suke sangat.....


MySpace

Tuesday, November 16, 2010

curi_curi bkn curi

curi itu berdosa...
curi2 tak berdosa kot..jd aku pun curi2 tulis sesuatu..


ape ek???
curi2 memandang di sana..
curi mengintai senyum yg beralih arah..
aku kok curi2 mengintai hati...
ora iso tho...
jadi aku hanya curi2 menjadi peneman kala dia sunyi..
itu pun curi2 aku rasa membahagiakan aku..
aku la yg bahagia mencuri2 ni..
dia mesti tak senang kena curi2...




ojo la mencuri2 diri..
ora apik... ojo la mencuri2 mengintai teman2nya..
pun ora apik.. dadi biari waye...
ndelok waye.. eh ojo curi2 ndelok..
ooo......



haha... salah silap maafi yo..
ngomong jowo..
maafi jugak curi2 lwt pagi...

Friday, November 12, 2010

ntah tak tau



++Bosan....  
++Tak tau nk buat pe....
++Tak tau nk tulis apa eh...
++Memang bosan giler...
++Tapi tangan terus jer tok tek tok tek kat ++keyboard ni...
++Apa eh nak tulis...
++Hahaha...memang sengal...
++Lastly ini la yang saya type...





@@tetttttt@@


>>kerana dia suke ijo<<
masa sekarang 6.00pm
jumaat 12/11/20110

Thursday, November 11, 2010

corak coret

Hukhuk menconteng kisah semalam...
Macam-macam berlaku semalam...
>>Mak demam...
>>Anak kucing saya nama mondok
     kaki lembik...
susah hati betul...

MySpace

<<nak cerita waktu kat klinik...
tetiba macam kenal jer ngan sorang makcik ni...
saya tanya mak saya...
"mak bukan ke makcik ni yang berlakon kat hospital aritu"
mak saya jawab..
"betul la tu..."

MySpace

<<Mengimbas semula lakonan makcik tu masa kat wad hospital dulu
semua tu berlaku masa saya tunggu mak saya kat wad...
memang letih bila tengok keadaan orang sekeliling...
tapi makcik tu memang gelagat dia
mengeletek hati saya...

MySpace

Doktor dah benarkan dia balik...
tapi dia panggil nurse...
"misi...misi...tengok ni aku jalan huyung hayang lagi.....tak sihat lagi..."
kalau makcik ni masuk anak wayang atau pilih kasih agak-agak boleh menang kan....

MySpace

Nurse tak tau dah nak bagi ubat apa kat dia...
cuma bagi panadol...
apa niat makcik tu pun saya tak tau...
hanya Allah dan diri dia aje yang tau...

Tapi saya nak bagi tau sesuatu...
bagus makcik tu...tak takot g hospital...
duduk lama-lama kat hospital...
berbeza dengan saya...
saya takut nak g hospital...
hahahaha...


MySpace

mungkin saya akan ingat selalu kat makcik tu...

MySpace

**contengan tamat**
assalamualaikum

MySpace

MySpace




waktu sekarang 10.29am
jumaat 12/11/2010